miercuri, 9 aprilie 2008

Partea buna, partea rea

Regreti c-ai sters numarul de telefon al varului binevoitor care s-a jurat ca-ti va sari in ajutor la primul beep. Iti stringi cu putere geanta la piept si-ti doresti sa fi avut o geaca mai incapatoare in care-ai fi putut sa ascunzi pretioasa incarcatura. Strada pare sa nu se mai termine si blestemi clipa cind ai luat decizia s-alegi o ruta ocolitoare pentru a te teleporta inspre casa.

Partea buna a acestei aventuri pe-o scurtatura este aceea ca-n apartamentul tau de prim etaj te-asteapta un pix si-o hirtie cu ajutorul carora te poti exterioriza si-alfel decit sa-i pocnesti peste ureche pe cei din jur. La o prima strigare, fac un pas in fata si partile rele. Desi e destul de devreme, in faimosul tau cartier ai sansa unica de-a ramine fara bidonul de suc si punga de covrigi, pe care le transporti destul de palmat. Zece metri mai incolo, alt grup de guralivi te ia la-ntrebari despre ce ai putea sa le mai oferi lor in situatia in care ai ramas deja fara mincare. Iti smulgi geanta din miinile lor iar in urmatorii 5 pasi, ciinii comunitari te prind in hora cu scopul nedisimulat de-a te lasa fara itari. La ie nu ajung. Citeva piruete si lasi dintosii-n ceata pentru a fi racorita de-o galeata de apa ce aterizeaza de la 8, direct in capul tau.

Te rogi ca nimeni sa nu observe tinuta ta de om al mlastinilor si pina s-apuci sa-ti scoti din nas bretonul fleoscait, adunatura de baieti de cartier se stringe strategic in jurul tau. Incepe interogatoriul de rigoare si realizezi ca din cauza inghesuielii nu ai loc de piruete. Adopti o pozitie ferma, insa pina sa scapi din miinile lor smechere, esti supusa deja unui scurt numar intr-ale pipaitului, incheiat cu promisiunea "data viitoare nu mai scapi asa usor."

Partile bune-s destul de subtiri si prea putin consolante. Bucura-te ca inca mai ai o geanta, multumeste-i aluia de la 8 ca-n galeata cu apa n-a turnat si-un bidon de Ace si nu in ultimul rind, fii fericita ca smecherasii nu-s buni psihologi, altfel ti-ar fi simtit teama. In rugaciunea de seara nu uita s-adaugi si P.S-ul: "Multumesc Doamne ca m-ai binecuvintat c-un cartier ce are parti rele, dar si bune".

"In numele Hotilor si-al Smecherilor si-al Sfintului Noroc, Amin!"

Niciun comentariu: