miercuri, 23 aprilie 2008

Campania: "Trateaza-te acasa"

"O fetita de 3 ani a murit plimbata intre spitale" titreaza Cotidianul. Cele mai multe decese se inregistreaza in urma cazurilor de malpraxis. Nu stiu daca o fi presa mai vigilenta si afla tot ce se intimpla ori in ultima vreme situatiile in care oamenii ramin cu urme pe viata, sau mai rau, mor din cauza medicilor s-a inmultit.

Ultima victima a fost Oana Scanteie, o fetita de numai trei ani. Pe data de 12 aprilie a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Luis Turcanu" din Timisoara. A fost trimisa acasa insa parintii au adus-o in acelasi loc. A fost transferata la un spital de boli infectioase apoi retrimisa la cel de copii. Acolo a murit. Niciunul dintre medicii care au consultat-o nu a putut sa-i puna fetei un diagnostic precis, sa nu mai vorbim de un tratment ce ar fi putut sa o salveze..

In mod normal, astfel de cazuri nu ar trebui sa ma mai mire deloc. Si cred ca nu sunt singura in aceasta situatie. Cind afli de astfel de intimplari ramii cu un gust amar, te gindesti la persoana care tocmai a murit dupa care ai tendinta sa uiti tot. E trist cum se moare de mina celor ce ar trebui sa ne ajute. Spun ca nu ma mai mira nimic deoarece se stie cum functioneaza lucrurile in marile noastre facultati de medicina. Nepotismul este in floare, se invirt bani grei pentru a obtine o diploma. Cineva spunea odata ca jurnalismul si medicina sunt singurele facultati ale caror studii nu le poti urma la distanta. Si totusi, studenti care abia se prezinta la cursuri in timpul anilor de studiu, absolvesc cu laude la final. Iar noi, pacientii, care le intram in cabinete cu toata increderea avem surprize dintre cele mai neplacute. De parca ar face experimente pe noi, de parca ar pune un diagnostic pentru prima data in viata, de parca isi permit sa-l greseasca de nu stiu cite ori.

Ne punem viata in miinile lor si ei ce fac? Ne ucid!

Niciun comentariu: