miercuri, 26 martie 2008

Scrisoare destinsa

"Dragi fini ai primarului Iasului. Vorba vine dragi. Ne place doar sa respectam tiparul clasic al unei scrisori. Veti remarca si incheierea specifica. Dar vai, am luat-o pe aratura. Vom fi directi. De aceea va vom multumi ca ati inregistrat numele "Copou" la Oficiul de Stat pentru Marci si Inventii. Sa nu credeti ca scrisoarea vine din partea unor oameni inculti, stim ca varinta scurta e OSIM-ul. Va multumim ca v-ati dus planurile pina la capat. De aici ne dam seama ca sunteti oameni cu caracter. Desi in regulamentul OSIM scrie clar ca locatiile geografice nu pot fi considerate marci inregistrate, dumneavoastra ati resusit o exceptie. Privim partea buna si absolut exceptioanala a situatiei. Stim ca de fapt ati vrut sa evitati situatiile penibile in care vreun nebun s-ar fi gindit sa boteze un salam, "Copou". Sau niste cirnati, un hotel sau mai rau, niste perechi de sosete. Ca de acum, nah, la Pastele Oilor o sa se mai foloseasca cineva de numele asta de vreme ce-i deja inregistrat. Credeti-ne, Pastele Cailor exista, de acea nu l-am invocat mai sus. Noi incercam sa ilustram conceptul de "imposibilitate".

Nu vrem sa va plictisim prea mult, de aceea o sa trecem direct la punctul culminant (pentru noi) al scrisorii. De fapt, am dori sa ne ajutati cu o smecherie, daca tot am vazut ca se poate. Impreuna cu vreo citiva colegi ne-am gindit sa inregistram la OSIM si Palatul Culturii. Nu-i nici foarte scump, si am vazut, nici foarte complicat. Ce importanta are ca-i monument istoric? Una mai mare decit zero, va spunem noi. Desigur, veti primi o parte semnificativa din toate profiturile ce-or iesi de pe urma invirtelii asteia. In speranta ca ne veti putea ajuta, asteptam un raspuns urgent de la dumneavoastra. Daca vreti s-o lasam pe dupa perioada electorala, va intelegem si va respectam doleanta.

Cu respect, Marfa Inregistrata.

P.S: Nu stiu ce sa intimpla cu lumea din Iasi. A pornit un soi de biletiada. Cica nu doar ca le furati Copoul, dar nu vor sa mai pronunte acest nume, il scriu pe biletele. Gogu' zice ca-s flyere. Impotriva dumneavoastra. Adica nu prezentati credibilitate? Mai luam Palatul sau s-a trezit si OSIM-ul?"

Niciun comentariu: