luni, 25 februarie 2008

La masa cu Haina si Politica

Citi dintre noi nu am ramas putin surprinsi cind un nume destul de controversat si-a facut aparitia pe scena candidatilor la functia de primar al orasului Iasi? O candidata pe numele ei Irina Scrotter, celebra creatoare de moda si mai nou, cetatean nemultumit de capitala moldoveana.

De ce spun nemultumit? Pai, Irina sustine ca motivul pentru care si-a anuntat candidadtura la Primaria Iasului este proasta gestionare a situatiilor de catre vechea conducere a institutiei. Bine, bine, multa lume "cu statut" strimba din nas cind se loveste de probleme acestui oras, dar totusi, cadidatura mi se pare o solutie extrema. Mai ales ca esti pe cont propriu si strategia ta e aceea de a critica pe fata tot ceea ce a facut (sau ma rog, ce nu a facut) Nichita pina in prezent. Una peste alta, sondajele arata ca sansele creatoarei de moda sunt cel putin de bun simt, adica nici prea prea dar nici inexistente. Motivele pentru care ea a luat decizia de-a incerca sa devina primar se impart in functie de sustinatori si hulitori. Ca s-o fi plictisit numai de jucatul cu creionul si materialele, cine stie? Totusi, cui nu i se pare ciudat ca la faima si banii pe care ii are (sa nu uitam ca ea este prima femeie posesoare a unui avion particular din Romania; ulterior si-a cumparat si pista pe aeroportul din Iasi), Irina a ales sa intre in viata politica de care multi nu doar ca se feresc, dar ar renunta definitiv la ea. Gurile rele spun ca picatura care a umplut paharul a fost refuzul Primariei Iasului de-a sprijini un proiect al sotului ei, Zaharia Schrotter. Da dom'le corect, daca n-o poti scoate la capat cu interesele din afara, incearca din interior.

La urma urmei, oricine are chef poate candida pentru functia de primar insa si baza pe care incepe sa se construiasca viitoarul mandat minune trebuie sa fie una solida. Nu putini cred ca sunt cei care isi aduc aminte de scandalurile in care au fost implicati Irina si sotul ei, intimplari care ridica oarecare semne de intrabare si nasc nu putine semne de exclamare. Una peste alta, strategia Irinei ar trebui sa fie una mai complexa decit cea bazata exclusiv pe atacarea fostei conduceri. Se stie, omului ii place sa i se mai vinda si gogosi, nu doar sa i se reamintesca faptul ca traieste prost.

Femeile si politica, baba si mitraliera? Vom vedea. In orice caz, implicarea sexului slab (si celebru) in politica si-a intins bratul, sa nu uitam, pina la fiica presedintelui, Elena Basescu, care si-a anuntat candidatura pentru un loc de deputat in Parlament. Irina creatoare de moda. Elena fotomodel. Ma-ntreb, sa fie lumea asta a modei intr-atit de plictisitoare incit sa te impinga catre activitati disperate gen cele din lumea politica?

Un comentariu:

Sim Filip spunea...

Auzi? Da' stii ca treaba asta trebuia sa o publici pe Mediatice? :D Revin cu un comentariu si in legatura cu textul.